tisdag, oktober 04, 2011

Turbanmössa och Pluppsjal Tuban Cap and Shawl

I somras en solig dag i Karlstad fick jag av världens snällaste Barbro ett jättenystan av Reflection från Creative Yarns. Glitter och glamour har jag undvikigt men nu är jag supernöjd! Det dryga garnet har räckt till en sjal (Drops #131-50) och en turbanmössa (mönster i en Stickat&Virkat från 1975). Det är ganska mycket garn kvar, så jag ska "uppfinna" ett par handledsvärmare att dra över mina ljusgrå skinnhandskar... A sunny day in August I met Barbro, a very kind knitting friend for the first time IRL. She gave me a textile bag with plenty of yarns. I first knitted a shawl from a large bundle of Reflection from Creative Yarns. This yarn really goes a long way, after a Turban Cap there is still plenty left for a pair of Wristers to use over my light grey skin gloves.

3 kommentarer:

ileanak sa...

Jag ser att trots dina sjukdom du är en väldigt kreativ kvinna och din skrivande är uppfylld av humor! Sjalen är fint!Och...jag vill tacka att du besökt min blogg och alla finna ord...samtidigt skulle jag vara tacksam för den där boken som du skrev om i din meddelande (om den handlar om point lace spets),jag skulle väldigt gärna ha den!Eventuellt skulle jag kunna skicka dig i gengäld tidningar som handlar om stickning....jag har massor hemma!Hör av dig! Hälsar Ileana!

Carina sa...

Vilken vacker mössa Lena. Jag älskar mössor men använder nästan aldrig mössa. Tränar på det. Kram

Margita sa...

Trattisar är härliga allra helst för att de går att torka så jag torkar alla det är jättegott att till vin tern smulaner i en sås eller koka svampsoppa. Ha fortsatt kul med ditt stora nystan.