tisdag, september 20, 2011

Nya leksaker - New toys

Jag har nya leksaker: en rullator, som rullar lätt och känns stabil. Den har jag döpt till Doris, efter en väninna som bor långt bort! En sk seniormobil har jag också numera, men den vill ha pinkod varje gång den startar. Så var inte min gamla nalle men den är från år 2000. I have got new toys: a rollator that rolls lightly and is a good support. I have named it Doris after a friend living far away. A cell phone/mobile phone for elders has replaced what I have used since the year 2000. The new one asks for the pin code every time at start, the old one never did.

2 kommentarer:

Fanny sa...

Vad är skillnaden mellan en seniormobil och en vanlig nalle? Större knappar? Det var för övrigt ett fint namn på rullatorn! :D

StickLena =KnitLena sa...

Nedan finns just min beskriven och den är till för att ringa och smsa med!:
PhoneEasy 332 gsm är en enkel telefon. Tillverkarna har lagt användarvänlighet och tydlighet i fokus och det syns tydligt med de stora bakgrundsbelysta knapparna, lättlästa dispalyen och stöd för headset m.m.
Skärmen är dessutom anpassningsbar för dem med olika synfel.
Den hjälper även de som hör lite sämre då den kan förstärka ljudet med upp till hela +30dB så att alla tydligt kan höra samtalet.
Snabbknappar
För att underlätta navigeringen på telefonen finns det nu även upp till 10st kortnummer som kan konfigureras så att du snabbt kan nå personer du ofta ringer.
Det finns även en snabbvalsknapp för nödsamtal om det skulle behövas.
Trygghet
Det är viktigt att kunna känna sig trygg i tillvaron. Därför har Doro 322 gsm inbyggda trygghetsfunktioner. Med en speciell larmknapp kan man aktivera automatisk uppringning till sina kontakter och skicka ett förprogrammerat SMS.
Egenskaper:
Stora bakgrundsbelysta knappar och tydlig separering
Tydlig display med stor text
Anpassningsbar display för personer med olika typer av synfel
Högtalarfunktion
Väckningslarm
Vibratorsignal
Anslutning för hörslinga eller headset
Extra kraftig ljudförstärkning på upp till +30dB