lördag, augusti 10, 2013

Parlor Cat på svenska

Det tog lång tid men nu är den färdig, översättningen av Sarah Elisabeht Kellners Parlor Cat. Det var många hos FaceBookgruppen Mönsterarkivet som vill sticka den fina katten, men inte på engelska. Jag tog kontakt med Sarah och hon godkände att jag gjorde en översättning.
Den som vill ha svenska mönstret innan det hamnar hos Ravelry, får höra av sig här.
Länk till originalet
http://www.ravelry.com/patterns/library/the-parlor-cat

tisdag, augusti 06, 2013

Mystiskt träföremål - Wooden Mystery


Se på bilderna och kom med förslag.

I min mors exterlämnade textila föremål finns en träsak jag inte känner igen. Hjälp mig identifiera den så jag vad jag ska göra med den.
Lite fakta
Längd 46 cm
Bredaste stället=där rullen är 4,5 cm.
Rullens mått omkrets 14 cm höjd utan att piggen räknas in knappt 3 cm.


Among textile stuff left by my mother is a wooden tool that I need to identify so I can decide what to do with it. Some facts
Length 46 cms
Widest at the roll 4,5 cms
The roll´s circumference is 14 cms and height excluding the peg us about 3 cms.
Please, look at the picture and give me your ideas.

fredag, augusti 02, 2013

50 år gamla dockkläder

Idag har jag gjort ett stort arbete i mitt källarförråd, bland annat fann jag mina dockkläder som är drygt 50 år gamla. Speciellt när nu min mor är död är det extra roligt att hitta allt hon gjort åt mig när jag var barn o sov när hon satt uppe och knåpade till födelsedagar och jul.

Somligt av det stickade är malätet och jag överväger att försöka laga om jag hittar rätt färg. Det stickade är nu tvättat och hänger på tork. Hälften av det sydda har jag tagit upp från källarn, hämtar nog mer i morron om det inte blir för varmt. Orkar inte jobba när det är varmt!

Har tänkt ta foto av kläderna när de är färdig fixade. En av dockorna som kläderna hör till har jag hittat, vet ej om den andra finns kvar..