fredag, december 28, 2012

Länge leve Julen - den är över!


Ännu en gång har jag mer eller mindre lyckats klara av julen utan att bryta ihop..
Jag lever sedan många år ensam, oftast med sällskap av innekatt. Fast min ensamhet är i stort sett självvald, så gör det såå ont när jag vet att "alla andra" träffas och har det trevligt=vad jul betyder för mig. Mitt förstånd säger att jag aldrig kan få tillbaka det jag förlorat pga dödsfall, skilsmässor och andra separationer, men ändå så kan jag inte klara det bra.
Nu är det snart slut på 2012 och jag hoppas nästa år inte ska innhålla så många negativa överraskningar...

tisdag, december 04, 2012

Julgåvan Åmål

Jag har en några år gammal demensdiagnos och kvalar in så jag får hjälp enligt lagen om LSS se länk nedan.
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19930387.HTM
Den hjälpen jag hittills fått är ledsagning 6 tim/v. Till skillnad från hemtjänst, innebär det sällskap vid promenader, utflykter osv eller helt enkelt fika i hemmet. Hur många timmar man får och vilken typ av hjälp bestämmer kommunens LSS-biståndsbedömare. Vi har fått en ny ung kraft som gett mig inspiration att ta kontakt med några andra unga initiavtivrika kvinnor som startat FaceBook-gruppen Julgåvan Åmål. https://www.facebook.com/groups/335767999853294/

De samlar in allt som en barnfamilj kan behöva men inte har råd att köpa och har en gång/år loppis. Nu ska jag under kommande året sticka till dessa behövande barnfamiljer. Vi behöver inte söka mottagare utanför vårt lands gräns!