söndag, juli 29, 2012

FO Baby Raglantröja uppifrån

I maj (tänk så fort tiden går) besökte jag en skolkamrat i Hallstahammar och fick garn....
Hittills har det blivit en liten raglantröja och det räcker till minst en till. De ska sändas till ett barnhem i Ryssland.

WIP Babyfilt - Baby Blanket

Jag har dragit upp en påbörjad filt i gles spets. Kom efter en tid på att det inte passade till smala babyfingrar. Så jag har dragit upp och lärt mig efter att ha draagit upp....våffelmönster. Och det är så rätt just till babyfilten. Mönstret hittade jag hos www.needlebeetle.com för många år sedan,
men mönstret finns inte kvar där.

I started a baby blanket in a lace pattern on large needlees. After a while I understood that the large holes would not go so well toghether with tiny baby fingers. Frogging....and learning after more frogging....waffle pattern. It´s so right for a baby blanket. The pattern is dated 1999 and from www.needlebeetle.com, but is no longer there.

måndag, juli 23, 2012

FO Inte dockkläder men till prematura barn

Via internet har jag blivit bekant med en blivande trillingmamma. Hon frågade efter babykläder och jag nappade direkt. Med tanke på att trillingarna med stor sannolikhet är mindre än fullgångna barn när de föds har jag åtagit mig att sticka i pyttesmå storlekar. Mönstret är egenligen en sovpåse, men jag gjorde kortare versioner.

Länk till sovpåsemönster
http://ritesofpassage.wordpress.com/patterns/#sleepersack
Via WWW I have met a becoming mother of three. She asked for baby clothes and I immediately responded. Considering that triplets are likely to be born smaller than full term babies, I have promised to knit preemie clothes. The pattern is for Sleeper Sack, but I made a shorter versions of it.
Pattern link
http://ritesofpassage.wordpress.com/patterns/#sleepersack