måndag, augusti 15, 2011

Sista jackan - Last jacket

Jag har stickat den sista jackan till flickan i London. Min 3-männing M ska fortsätta sticka till henne i framtiden. Jackan har inga sömmar, axlarna kunde haft söm men jag avmaskade från 3 stickor. I have knitted the last jacket for the girl living in London. This jacket is seamless, the shoulders could have a seam, but I preferred to use 3 needles cast off. Ärmen är stickad uppfrån med falsk söm, se foto. The arm is knitted top down and has a false seam, a pix shows that.

Kamerans handbok

har jag studerat lite till. Men den har ett konstigt namn "Starthandbok". Vad är det för fel på "Kamerahandbok"?! Om jag förstått rätt, så behöver jag bara använda den ena CDn som föjde med och uppdatera redan existerande progam i datorn. Ska göra ett försök och hoppas på tur!

måndag, augusti 08, 2011

Tubsockar

Chefen hos Röda Korsets Kupan har godkännt att jag sticka tubsockor åt dem. Så jag blev så lättad och glad när jag fick det svaret. Tubsockor med roterande resår sitter bra på fötterna, så jag känner mig lite dum när jag inte testat det innan. Min son godkände sockarna direkt!