fredag, februari 19, 2010

Vinter-OS Winter Olympics

Jag har hört att fan blir religiös när han blir gammal. Jag är nog en liknande sort, har fått visst intresse för OS...men då gäller det våra svenska skidåkare - utom skidskytte (för stressigt för stresskänsliga mig). Så jag stickar när frk Pärsson åker nedöver. Har hunnit dra upp och börja om och för tillfället stickar jag Accidental Buttony Cowl till en frusen vän. Himla bra att den har knappar, har ju alldeles för många sådana att hålla reda på. I´ve heard that when the devil grows old he also gets religios. I think I am a similar kind, as I now have some interest for the Olympics - but only for our swedish skier and not the "shooting skiers" (too stressful for stress sensitive me). So I am knitting when Ms Pärsson goes downhill. So far I have frogged and started again and right now I knit Accidental Buttony Cowl for a frozen friend. The buttonrow is extra positive, as I have way to many buttons to watch over.

fredag, februari 12, 2010

Vilken storlek? Bra länk!

Hej alla nyfikna! Jag tycker faktiskt (än så länge) att jag gjort ett riktigt fynd.. "På Storlekar.se hittar du storleksguider, storlekstabeller, konverterings-tabeller och information om internationella klädstorlekar, skostorlekar och hattstorlekar. På Storlekar.se hittar du enkelt rätt storlek! Här kan du enkelt konvertera din storlek till olika amerikanska, brittiska och europeiska storleksstandarder, för att underlätta när du letar kläder på internationella shoppingsajter. Här kan du också läsa om hur du mäter upp dina egna mått, och du finner utförliga beskrivningar av alla sorters storleks- och måttsystem." Håll till godo!

onsdag, februari 03, 2010

FO Benvärmare - Legwarmers

Benvärmarna är mina fria fantasier och stickade i ingelise strömpegarn, 30m/10 cm. I stället för att göra ett rakt rör, ville jag att benvärmarna skulle kunna användas på flera sätt. De är på väg till mottagaren, så jag vet inte om min idé fungerar i verkligheten.

FO Raglankofta från nacken

Sedan i höstas har jag knåpat med en raglankofta i ingelise strömpegarn, 30m/10 cm. Det är andra gången jag stickar med garnet och blir fortfarande positivt överraskad av hur bra det går att sticka med det och vilken härlig slutprodukt det blir. Mönstret är från en gammal Allt om Handarbete och jag har använt det båda gångerna.

VARNING för

http://www.knittingroom.se (Ateljé Margetha) De har annons på baksidan av nyaste Hemmets Journal = nr 6 i år, så jag befarar att många besöker nätbutiken. De har en ganska kundovänlig attityd, alla utsätts för kreditprövning och ska helst ha konto. Den som vill förskottsbetala=jag är inte välkommen. Inte är de direkt billiga heller: Ekologiska stickor (M&Ks) säljs billigare hos http://www.syochsytt.se/ (35-45kr) Bianca (det klassiska bomullsgarnet) säljs billigare hos http://www.sticknet.se/ 22kr/ny och nu REA 11 kr/ny. Lovikkagarn är mycket billigare hos http://www.ratrika.se/ 34 kr. Jag tycker att det ska vara ok att ha dålig solvens...det är många som är där och jag är en av dem. Min ohälsa har skjutit min ekonomi i sank, så jag lever på existensminimum livet ut. Man ska inte vara vuxenstuderande med nya studielånen och bli kroniskt sjuk...